Home / Geschiedenis

Geschiedenis

Een rijke historie als basis voor een veelbelovende toekomst

1958
Start Schildersbedrijf C. v/d Looy & Zn

Samen met zijn vader Neeltje start Bert van de Looy Schildersbedrijf Van de Looy in Veldhoven. Het schilderen en ondernemen zit bij vader en zoon in de genen. Dat blijft niet onopgemerkt. Al snel groeit het bedrijf uit tot een begrip in Zuidoost-Nederland.

Begin jaren 80
Bouw nieuw bedrijfspand

Bert laat een nieuw bedrijfspand bouwen aan het net geopende industrieterrein De Run in Veldhoven. Dit pand is nu nog steeds de thuisbasis van Schildersbedrijf Van de Looy

1989
Overname door zonen

Neel en Han, de zonen van Bert, nemen het familiebedrijf over. Bert blijft zeer betrokken bij de zaak.

2018
60 jaar ervaring

Neel van de Looy en Erwin Bovens vormen samen de directie van Schildersbedrijf Van de Looy.

2022
Nieuw directielid

Per 1 januari 2022 treedt Mark van de Graaf toe tot de directie van Van de Looy

Heden

Anno nu vormen Mark van de Graaf en Erwin Bovens de directie van Schildersbedrijf Van de Looy. Inmiddels is ons bedrijf een specialist in totaalonderhoud. En daarmee gaan traditie en vernieuwing hand in hand. Nog steeds zijn opleiding, service, kwaliteit en teamgeest de fundamenten van het bedrijf. Maar we blijven continu onze grenzen verleggen, onze specialismen uitbreiden en onze werkwijzen vernieuwen. Onze meerwaarde? Dat is de nauwe resultaatgerichte samenwerking met onze partners.

Zestig jaar Schildersbedrijf van de Looy

De geschiedenis van Schildersbedrijf van de Looy BV begint in de vorige eeuw bij Neeltje van de Looy. Als vader van 9 kinderen en eigenaar van een biljartcafé op de Kapelstraat in Meerveldhoven, ging Neeltje overdag schilderen met de bakfiets. Zijn zoon Bert ging later naar de Ambachtsschool te Eindhoven, leerde hier het schildersvak en haalde zijn ondernemerspapieren. Samen startte zij op 1 januari 1958 officieel Schildersbedrijf C. v/d Looy & Zn.

Volgens de oude handgeschreven kasboeken kwam er direct personeel in dienst en werd er geïnvesteerd in ladders, overalls, werkschoenen en een bromfiets voor de zaak.

Bert trouwde en het bedrijf verhuisde naar een nieuwbouwwoning aan de Mr. Rijkenstraat 1 in Veldhoven-Dorp. Toen begin jaren ’80 industrieterrein “De Run” werd geopend nam hij de grote stap en bouwde hier het huidige bedrijfspand. Zijn zonen Neel en Han gingen naar de opleiding “Meesterschilder” op de Schilderschool te Boxtel en in 1985 kwam Neel in dienst en 2 jaar later Han. Beide maakte kennis met alle facetten van het bedrijf.

Door de jaren heen is er veel veranderd, maar het schildersvak blijft nog steeds een mooi ambacht. Met bijna 65 jaar ervaring is Schildersbedrijf van de Looy BV een traditioneel familiebedrijf waar opleiding, service en kwaliteit belangrijk zijn en waar de medewerkers een hecht team vormen. Een mooie erfenis van Neeltje en Bert van de Looy.

Bert sr. Ambachtsschool 1950
Neel bij bedrijfsauto 1968
Project Gemeente Werken Veldhoven rond 1970