BENGglas

Home / BENGglas

Van de Looy Glas+ is officieel dealer van BENGglas. BENG staat voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. BENGglas is het beste isolatieglas ter wereld. Dankzij dit dealerschap kunnen we je voortaan nog beter helpen bij het behalen van een goede isolatiewaarde.

 

Voordelen BENGglas

BENGglas is een gehard vacuümglas. Dit type glas is ontstaan vanuit een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van (glas)isolatie. Maar waarom is dit vacuümglas zoveel beter dan andere typen glas?

Hogere isolatiewaarde

Ten eerste heeft BENGglas een ongekend goede isolatiewaarde van U = 0,4. Ter vergelijking: HR-glas heeft een U van 2,8, HR++ van 1,1 en triple glas van 0,8. Hiermee is het vacuümglas uitermate geschikt voor de verduurzaming en renovatie van woningen en gebouwen.

Extreem dun

Ondanks de hoge isolatiewaarde, is het BENGglas toch nog erg dun. Met een dikte vanaf 8,3 millimeter is het vrijwel overal toepasbaar. Ook in bestaande kozijnen. Dit levert dus een flinke besparing op op het vervangen van kozijnen.

Optimaal wooncomfort

Tot slot staat BENGglas bekend om de hoge mate van geluidsdemping (dB =  36). Dit houdt geluiden uit de omgeving bijzonder goed buiten, en draagt zo bij aan optimaal wooncomfort.

Voldoet aan BENG-normering

Sinds 1 januari 2022 moet nieuwbouw verplicht aan de BENG-normering voldoen. Uiteraard voldoet het BENGglas aan deze normering.

 

4 typen BENGglas

In totaal zijn er vier typen vacuüm isolatieglas beschikbaar: BENGglas Extra Clear, BENGglas MAX, BENGglas Solar Control en BENGglas+. Elk type heeft eigen specifieke technische eigenschappen en unieke uiterlijke kenmerken. Bij Van de Looy helpen we je graag om het beste type te kiezen voor jouw project.

De voordelen op een rij:  

  • De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40
  • Stil wonen (-36dB)
  • Standaard gehard: 5x sterker, letselveilig zonder kans op thermische breuk
  • Past in de bestaande kozijnen
  • Verwachte levensduur van 50 jaar
  • Tot 7x minder afstandhouders
  • Eerlijke prijzen
  • 15 jaar garantie

Subsidie

Om de stap naar ‘bijna energieneutraal’ nog aantrekkelijker te maken, komt BENGglas in aanmerking voor subsidie. De meldcode die je bij je subsidieaanvraag kunt indienen is KA18780.

Meer weten? Neem contact met ons op of kijk op www.bengglas.nl.

 

BENGglas